Според хората пожарът на „Царските конюшни“ в София не е случаен

30 юли 2018

Пожарът на „Царските конюшни“ в София не е случаен, смятат местните, пише dariknews.bg. Стефан Тодоров е роден на метри от опожарената сграда във време, в което на мястото на голяма част от кооперациите около нея е имало тревни площи. Според него „апетитите“ към „Царските конюшни“ са прекалено големи, за да говорим за случайност или инцидент.

През април т.г. делото за Царските конюшни за пореден път не успява да тръгне в Софийския градски съд. На заседанието тогава не се явиха адвокатите и на двамата обвинени, което доведе до поредното отлагане на делото, а съдът постанови да се назначат служебни защитници при ново неявяване. Делото бе внесено в съда в края на януари 2017 г. Обвиняеми по него са бившият областен управител на София Веселин Пенев и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.

Веселин Пенев е обвинен за продажбата на т.нар. „Царски конюшни” в центъра на София. Имотът от 7,5 дка е бил продаден в неговия мандат за малко над 650 000 лева при реална пазарна цена от близо 11 млн. лева. Юлия Димитрова-Цекова пък е обвинена за невярна оценка на стойността на имота.

снимка: БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)