Спагети със сос с морски дарове

09 март 2020

На пазара излезе „Златната книга на готварството“ истинската съкровищница за всеки кулинар. С колекцията си от над 280 рецепти от цял свят, покриващи целия диапазон – от супите и салатите до десертите и дребните сладки, тази книга със сигурност ще се превърне в настолна за всеки запален кулинар. Подробна, със стегнат стил и с удивителни снимки, „Златната книга на готварството“ ще стане ваш верен спътник в кухнята.
В поредица от публикации ще ви представим някои от рецептите, включени в книгата.
Днес ще се пренесем в Тайланд със следващата рецепта:

Необходими продукти:

350 г черни миди, с черупките
350 г бели
миди, с черупките
350 г калмари
300 г скариди, с махнати 
глави
8 с. л. (125 мл) зехтин
екстра върджин
2 скилидки
чесън, нарязани ситно
3 с. л. Наситнен
магданоз
1 – 2 малки
сушени червени люти чушлета, натрошени
3 домата, обелени и едро
нарязани
Сол и прясно 
смлян  черен  пипер
500 г спагети

Начин на приготвяне:

Накиснете двата вида миди в студена вода за 1 час.Почистете калмарите.Нарежете телата им на шайби, а пипалата – наситно.Не белете опашките на скаридите.Сипете 2 с. л. зехтин в голям тиган, пуснете в тях мидите и ги задушавайте непокрити на умерена температура за 5 – 10 мин.Махнете тези, чиито черупки не са се отво­рили.Загрейте останалите 6 с. л. (90 мл) зехтин в голям тиган и сотирайте в него чесъна, магданоза и лютата чушка за 2 мин. На умерена температура, като внимавате да не покафенеят. Сипете доматите и задушавайте още 3 – 4 мин. Прибавете калмарите и ги варете на ви­сока температура за 3 – 4 мин. Подправете със сол и черен пипер. Сложете скаридите и двата вида миди. Разбъркайте добре и оставете на котлона за още 2 мин. Изключете го, похлупете и го оставете така.Внимавайте да не заври, защото това ще направи калмарите „гумени“.Между­временно сварете спагетите в голяма тенджера с подсолена вода до степен алденте. Отцедете ги и ги сипете в тигана със соса. Разбърквайте 1 – 2 мин. на умерена до висока температура. Прехвърлете в затоплена купа и сервирайте ястието горещо.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)