Снимат шестия сезон на Game of Thrones в Македония

14 юли 2015

Повече от месец, след като драматичният финал на петия сезон на Game of Thrones шокира милионите фенове на фентъзи сагата по света, екипът на прочутия сериал на HBO ще започне снимките на предстоящите епизоди. Официалните дати за това са в началото на месец юли, а безспорната изненада е част от локациите, на които битката за властта във Вестерос ще бъде реализирана. Освен вече обявените Испания, Северна Ирландия и Хърватия, този път събитията ще бъдат заснети и съвсем близо до България – а именно в Македония.

ohrid

Продуцентите Ди Би Уайс и Дейвид Бениоф разкриха, че планират част от снимките да са в Прилеп, Охрид – край легендарното местно езеро, както и в източната част на областта Криволак, където се намира най-голямата военна база в страната. Именно последното е набелязано като мястото, на което ще се крият Денерис и любимия й дракон, спасил я от смърт в края на пети сезон. Друга локация, която ще приюти снимките на Game of Thrones са също така Марковите кули (останките от крепостта на средновековния владетел Марко Марнявчевич), в които пък ще се вихри героят на Питър Динклидж – Тирион Ланистър.

За финал ще разкрием и друг любопитDaenerys-Targaryen-And-Dragonен детайл – за първи път, създателят на книжния епос Джордж Р. Р. Мартин няма да е консултант на сценария за предстоящите епизоди, тъй като предпочита да отдаде внимание върху завършването на следващата книга от цикъла – „Ветровете на зимата“. И без него обаче, е ясно кога да очакваме премиерата на шести сезон – април, 2016 година.

текст: Митко Попов
снимки: HBO, atlas – S.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)