„Слуга на Империята”

„Слуга на Империята”: 5 причини да прочетете тази книга

27 декември 2018

„Слуга на Империята” е втората книга от поредицата, написана от Реймънд Фийст и Джани Вурц „Сага за Империята”. Тя продължава историята и може да се каже, че е много по-добра от предходната. Много подходящо четиво за почивните дни.

Вижте още: „Дъщеря на Империята”: 5 причини да прочетете тази книга

Корицата на книгата „Слуга на Империята” (Бард, 2012)

Корицата на книгата „Слуга на Империята” (Бард, 2012)

Предлагаме ви 5 причини да прочетете тази книга:

1. Ако сте почитател на фантастиката, книгата ще ви хареса. Макар да липсват много магии и фантастични същества, повествуванието изцяло се развива в един невероятен свят със странни порядки.

2. Втората книга е написана много по-увлекателно и е от тези, които трудно се оставят, защото искаш да разбереш какво ще случи по-нататък. За разлика от първата, в „Слуга на Империята” развитието на събитията е трудно предвидимо.

3. Трябва се отбележи, че в тази книга характерите на героите са много по-добре развити, има дълбочина и се дава поглед върху историята от повече различни точки. Разширява се и „географията” на случващите се събития.

4. Друго различие от първата книга е присъствието на любовна история. Тя се разгръща от първите страници и се развива напред.

5. Много добре описана и развита Игра на Съвета – израз на борбата за власт и интригите, свързани с нея. Битките бледнеят на фона сложните взаимовръзки и плетеницата от взаимоотношения, обвързани с чест.

Книгата има завършеност, подобна на първата и дори да я прочетете без останалите, пак има смисъл. Но предвид интригите, несъмнено ще пожелаете да разгърнете и третата част.

автор: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)