Скандал в Южна Корея заради реклама на водка ”Абсолют”

14 декември 2016

Южна Корея е шокирана от реклама на местното представителство на водка „Абсолют“, съобщи Ройтерс. Става дума за снимка от многохилядните протести с факелни шествия в Сеул по повод корупционния скандал в страната, които доведоха до импийчмънт на президента Пак Кън Хе, допълва агенцията, цитирана от OFFNews.

В основата на кризата бяха отношенията между президентката и нейна приятелка на име Цой Сун Сил. Според първоначалните данни от разследването, използвайки връзките си с президента, Цой Сун Сил е принудила повече от 50 южнокорейски компании да прехвърлят десетки милиони долари в два контролирани от нея фондове. Следователите смятат, че президентът Пак Кън Хе е знаела за тези действия и най-вероятно сама е участвала в тях.

В разгара на скандала рекламистите на скандинавската водка явно са забелязали как снимка на множеството от протестиращи жители на Южна Корея с факли в ръце през нощта прилича на оригиналната бутилка. Кадърът е публикуван във Фейсбук страницата на водката с надпис ABSOLUT KOREA и посланието „Сами си създаваме бъдещето“.

Въпреки че внушението е недвусмислено в подкрепа на протестиращите корейци, реакцията срещу „Абсолют“ е изключително остра. Хиляди хора вече са написали гневни коментари в социалната мрежа, в повечето от които се обяснява как е безвкусица да се използват важни исторически събития за рекламни цели.

снимка: ABSOLUT

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)