Пълнозърнести палачинки с овесени ядки и боровинки

Пълнозърнести палачинки с овесени ядки и боровинки

16 октомври 2014

Палачинката е вид тестено изделие. Приготвя се в предварително загрят тиган като се пече от двете страни последователно. Обикновено плънката на палачинката е сирене, конфитюр, течен шоколад и други. Може да се използва като предястие или като десерт, да се консумира охладена или топла, по всяко време на деня според предпочитанията, местните традиции и обичаи.

Необходими продукти:
3 яйца
1 с. л. кисело мляко
260 мл прясно мляко
80 г пълнозърнесто брашно
70 г смлени овесени ядки
120 г боровинки
40 г масло
1 пак. ванилия

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и овесените ядки и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията. Почистваме и измиваме добре боровинките. Прибавяме ги към сместа и разбъркваме внимателно. В нагрят, намазан с масло, тиган сипваме от кашата – по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките. Преди поднасянето, може да намажем палачинките с мед и/или да декорираме с боровинки.

текст: Нина Тодорова

снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)