Плевнелиев: Сега летя на крилете на любовта

05 февруари 2018

Президентът 2012-2017 Росен Плевнелиев призна, че се носи на крилата на любовта. Това стана по време на отчета му за първата година извън институцията. Той препотвърди позицията си, че няма намерение да влиза в политиката или да създава свой политически проект. През последната година Плевнелиев получил много предложения за различни постове, но отклонил всички, защото е решен да остане в България, информира dariknews.bg.

„Служих на България, продължавам да служа на България. Аз съм щастлив в България, оставам в България. Тук са децата ми, тук е семейството ми. Тук е жената, която обичам и която стои до мен“, сподели Плевнелиев.

Връщайки лентата назад, той разказа за трудния период, през който минал още докато беше в президентството, но сега ситуацията била друга.

„Самият аз си задавах въпросите при това, което се случи на мен и на семейството ми – дали бих могъл в ситуацията, в която се намирах тогава. Сега съм в съвсем друга ситуация. Сега летя на крилете на любовта, но тогава беше друго“, разказва още той.

Плевнелиев не пропусна да признае и лична грешка.

„В моята романтична нагласа тогава при сформирането на второто служебно правителство аз исках да покажа на моите любими сънародници, че всеки гражданин, който има активна позиция и се бори за демократични права, може да стане министър-председател. И това беше случаят с министър-председателя Близнашки, който беше активен на улицата, протестираше за права, протестираше срещу едно от най-големите безобразия в държавата, които се случиха в годините на прехода“, допълни той.

Плевнелиев разкритикува действията на президента Румен Радев, похвали правителството на Бойко Борисов и подкрепи Истанбулската конвенция.

„Едно от позитивните качества на българския народ е, че вече ще имаме Пижо и Пенда и Дженда. Меко казано е несериозно“.

И за живота извън политиката:

„С един мой приятел, много беден човек, беше му паднал покрива и му помагах да му оправим покрива. Отиваме в местната кръчма, вече не съм действащ държавен глава. Сипва се една ракия по 1 лев бутилката, най-хубавата ракия на света. Едни възрастни хора, които застанаха срещу мен и казаха: „Ти защо така с Путин“, „Защо така с Русия“? Това беше моят експеримент. Да отида там, да ги гледам в очите и да ги чуя много внимателно. И аз им казах, че нямам нищо против президента на Русия. Но аз съм за мир“, разказва Росен Плевнелиев.

Плевнелиев допълни, че фондацията, която създаде – Решения за бъдещето, се финансира с негови лични средства и дарения, но няма такива от кръга Капитал, например.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)