
Необходими продукти:
2 бр. пилешки бутчета
2 портокала
80 гр. масло
1 червена чушка
1 люта чушка
сол
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Изцедете сока на единия портокал, а другия измийте и нарежете необелен на кръгове с дебелина около 5 мм. Натъркайте бутчетата със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка и ги поръсете с червен пипер. Налейте малко вода. Добавете нарязаните чушки. Върху тях нарежете на тънко маслото и печете в загрята фурна. От време на време поливайте с лъжица от масления сок, който се отцежда, за да не изсъхнат отгоре. Когато порозовеят добавете върху тях портокаловите кръгчета. Продължете да печете до златисто като отново поливате периодично. При сервиране поръсете с прясно изцедения портокалов сок и залейте със соса от печеното.
снимка: foodiesfeed.com
Още по темата
-
Телешко по тайландски с чили
In TASTEТайландската кухня определено печели симпатизанти сред ценителите на хубавата храна и това не е случайно ...
-
Какви чувства символизират подправките?
In TASTEВ древността даже най-обикновените неща са имали своето символично обяснение. Всичко дори малко мистериозно пък ...
-
Каква е разликата между Шампанско и Просеко ?
In TASTEИ Шампанското и Просекото са пенливи вина, но техните изтънчени вкусови качества имат своите различни ...
-
Шведски кюфтенца
In TASTEНеобходими продукти: 600 гр. кайма (телешко/свинско – 60/40) 100 ml прясно мляко 1 глава лук ...
Остави своя коментар през Facebook