Отиде си бизнесменът Стефан Шарлопов

05 февруари 2018

Един от най-популярните бизнесмени у нас – Стефан Шарлопов е починал тази нощ в съня си. Новината идва доста изненадващо, тъй като до момента въобще не се е говорело той да има каквито и да е здравословни проблеми.

Собственикът на веригата хотели „Шарлопов комплекс“ бе сред най-големите родолюбци у нас, като е известен и като основен спонсор на фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Преди броени месеци той участва и в родното издание на реалити шоуто „Звездни стажанти“, което допълнително увеличи популярността му сред обществото.

Ева Шарлопова

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност „Българска филология“.  След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

Стефан Шарлопов

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на „Шарлопов Груп“.

Вижте още:

Созополският рай на семейство Шарлопови

Софийският дом на семейство Шарлопови

Созополис – едно различно преживяване!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)