Октопод с хумус и лимонен крем

09 юли 2019

Днес ви предлагаме една рецепта за приготвяне на октопод, която много се доближава до традиционните октоподи на скара, или плоча, но има две много съществени различия – акомпаниментите и презентацията.
Тук в днешния обяд се намесват и традиционният за арабската кухня хумус, варена леща, както и традиционния за средиземноморската кухня лимонен крем. И още нещо важно – октоподът се сервира студен. Ето какво сготви In LIFE днес за вас! Споделяме с вас подробностите:

Продукти:
1. 1 малък октопод;
2. зехтин;
3. кълнове от детелина;
4. хумус – има достатъчно готови предложения, за да се налага да го приготвяте сами;
5. за лимонения крем – 3 лимона, зехтин, копър и 1 белтък;
6. 100 гр. сварена леща

Приготвяне:
Октоподът се вари дълго във вода, смесена с чаша кока-кола. Така най-бързо омеква. След сваряването се разрязват пипалата и се запичат на плоча или скара, с помощта на зехтин. Лещата се сварява, подправена със сол и вегета. Отделно се разбиват със силен миксер съставките на лимомения крем, докато станат пухкави. Съставките се поставят последователно, не наведнъж. Първо лимона, после зехтина, белтъка и накрая копъра за аромат. И сме готови!

11655114_388781644654324_263870239_n

Остава само да подредим платото и да развихрим фантазията си. Даваме ви идея и за това, с нашите снимки. Подлагаме сварената леща като канапе за октопода, а отстрани правим надраскани декорации и топки от хумус. Лимонената паста си образува малки топки, а всичко останало е така, както го импровизирате сами.
Ние от In LIFE много се постарахме да приготвим за вас тази рецепта. Споделете дали ви харесва!

И… не забравяйте охладеното бяло вино. Много е важно!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)