Няколко причини за изневерята на мъжете

25 юни 2015

Разбира се, трудно е да изключим вече почти стереотипните схващания, че почти всеки представител на силния пол изневерява понякога и това е почти нормално явление, докато при дамите аферите са значително по-инцидентни. Такова е мнението и на психолозите и семейни терапевти, които смятат, че „мъжете по природа са полигамни и трудно устояват на изкушение дори и в модерното общество през 21 век“. И все пак, почти винаги, съществува някаква конкретна причина за изневярата. Нека видим кои са основните такива.

man_cheating1

Мъжете обичат с очите си – казано по друг начин, първият и значителен показател за това е фактът, че силният пол далеч повече се влияе от външния вид на дамите, отколкото обратното. Сетивата са по-засилени, обръща се внимание на разголеното облекло, стройната фигура, уханието. Затова и ако половинката вкъщи престане да се грижи за себе си, това със сигурност оказва значение за евентуална изневяра.

Еднообразието – както вече споменахме, мъжете са полигамни по природа и в даден момент еднообразието и инертността изиграват своята роля. В началото, докато любовта е на преден план, всичко изглежда „розово“, но след няколко години чувствата се поуспокояват и прекаленият прагматизъм, разговорите за „сметки, пазаруване, служебни задължения“ постепенно убиват романтиката. В такъв един момент, шансовете „той“ да потърси нещо ново и интригуващо извън дома рязко се увеличават. Затова и психолозите съветват винаги да се опитвате да изненадвате партньора и разбира се, често да почертавате общите си интереси.

man_cheating3

Скандалите – една от най-честите причини за изневярата на мъжа са постоянните капризи и скандали от страна на половинката му. Колкото по-често тя демонстрира липса на уважение, спокойствие и разбиране, толкова повече го тласка към „прегръдките на друга“, която да му върне загубеното.
Сексът – в началото сексуалните взаимоотношения винаги са интригуващи и горещи. В даден момент обаче, идва ред на рутината в леглото и ако не разчупите стереотипите, съществува сериозен риск мъжът да потърси разнообразие другаде. Според статистиката, именно еднообразният секс е сред най-сериозните причини за изневярата. Затова съветът към нежния пол е винаги да търси нещо изненадващо или малко очаквано – ролеви игри, секс сред природата, на скрити публични места и т.н.

Зависимостта – никога не подценявайте силата на навика! Това важи и за връзките, в които, ако мъжът „кръшне“ веднъж, е възможно след това да повтори и портрети. При някои, това дори се превръща в навик и се превръща в зависимост, точно както се случва при употребата на алкохол или тютюнопушенето. Сексът с непозната, размиването на граници, високият риск водят до висока доза адреналин в организма, а както знаем, това състояние е често търсено от представителите на силния пол.

текст: Митко Попов
снимки: Freenet.de, Huffington Post

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)