Нов филм на Питър Джаксън – „Смъртоносни машини” (Трейлър)

21 декември 2017

Излезе първия трейлър на новия филм на сценариста Питър Джаксън – „Смъртоносни машини” („Mortal Engines”). Премиерата на филмовата продукция е обявена за 14 декември 2018 г. Авторът на сценария за „Хобит” адаптира едноименната книга на Филип Рийв. Режисьор е Крисчън Ривърс.

Филмовата адапция разказва за време, което е много години след „Шестдесетминутната война”. Градовете оцеляват като опустошават Земята и се движат на гигантски колела, атакувайки и поглъщайки по-малките градове, за да увеличат ресурсите си.

„Смъртоносни машини”

Снимка: Кадър от трейлъра на филма „Смъртоносни машини”

В ролите ще видим Хюго Уийвинг, Робърт Шийхан, Стивън Ланг, Хера Хилмар и др.

Книгата „Смъртоносни машини” на Филип Рийв е публикувана на български език от издателство ИнфоДар през 2005 г.

Корицата на книгата „Смъртоносни машини” на Филип Рийв (ИнфоДар, 2005)

Корицата на книгата „Смъртоносни машини” на Филип Рийв (ИнфоДар, 2005)

За книгата от издателите:

Лондон отново се движи. Градът дълго се е крил, спотайвайки се из хълмовете, за да избегне по-големите, по-бързи и по-гладни градове, пръснати из Ловния район. Лондон възнамерява отново да излезе на голямата сцена, но събитията зад стените му постепенно приемат злокобен обрат… Решено на всичко момиче, преследва високопоставен жител на града, за да го убие. Намеренията на Хестър Шоу са осуетени от млад чирак, който най-сетне успява да попадне в истинско приключение. Необмислената намеса на Том оставя и двамата захвърлени в Отвъдната страна – морето от кал, набраздено от следите на преминаващите градове. Междувременно в Лондон кметът и главният историк работят заедно, за да преоткрият отдавна забравеното технологично знание за производството на атомно оръжие. Там е и Катрин – момиче от високия Първи етаж, което ще трябва да порасне твърде бързо.

Публикацията подготви Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)