Ники Илиев премина сам по червения килим на „Любовта е лудост“

26 август 2018

Режисьорът и актьор Ники Илиев премина сам по червения килим на 26-ото издание „Любовта е лудост“ във Варна. Ицко Финци получи наградата за цялостен принос.

Снощи във Варна на официална церемония бе открит филмовия фестивал „Любовта е лудост“. Сред официалните гости бяха Параскева Джукелова, режисьорът Галин Стоев, звездата от „Откраднат живот“ Велислав Павлов, братята Дарин и Деян Ангелови, Любен Чаталов и много други,

Режисьорът Ники Илиев, който е разделен със съпругата си Саня Борисова, премина сам по червения килим в морската столица. Това лято Ники и Саня, които официално потвърдиха, че вече не живеят заедно бяха на филм феста в Иския и пуснаха снимки в социалните мрежи, на които са прегърнати. Освен в живота двамата бяха обвързани и в работата. По време на брака си те снимаха три филма – „Чужденецът“, „Живи легенди“ и „Нокаут или всичко, което тя написа…“. Последният ще бъде показан в рамките на фестивала.

26-ото издание на „Любовта е лудост“ награди Ицхак Финци за цялостен принос към българското кино, като художественият директор на фестивала – Александър Грозев, коментира, че актьорът е илюстрация за развитието на българското кино от 50-те години на миналия век до началото на първите две десетилетия на 21 век.

Филмовият фестивал бе открит с наградения със „Златна палма“ в Кан филм на полския режисьор Павел Павликовски „Студена война“. В конкурсната програма ще вземат участие 12 филма, сред които „Безкрайна градина“ на Галин Стоев.

снимка: БТА

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)