Над 100 000 евро обезщетение за голите снимки на Кейт Мидълтън

07 септември 2017

Френски съд осъди френското списание „Closer“ да изплати обезщетение от над 100 хиляди евро на принц Уилям и съпругата му, за публикуването на снимки с голи гърди на херцогинята през 2012 година, предадоха световните агенции.

Главната редакторка на изданието Лоранс Пио и неговият директор Ернесто Маури освен това бяха глобени с максималната предвидена от закона санкция от 45 хиляди евро от съда в Нантер на юг от Париж в рамките на тази афера, която шокира навремето британската монархия.

closer
Принц Уилям и съпругата му получиха всеки по 50 хиляди евро обезщетение, което е много по-малко от общата сума, посочена в иска им – 1,5 милиона евро. Всички подсъдими бяха осъдени за нарушаване на личния живот на кралската двойка или за съучастничество. Адвокатите на сп. „Closer“ изразиха задоволство от произнесената присъда, която според тях съответства на законодателството.

Що се касае до глобите, наложени на ръководството, те били прекалени за „случай от частен характер“, по думите на защитата. Адвокатът на кралската двойка Жан Вей не пожела да коментира случая, преди да се е консултирал със своите клиенти. Но той увери, че дворецът Кенсигтън със сигурност ще публикува съобщение по въпроса.

На кадрите, публикувани в списание „Closer“ на 14 септември 2012 година, се виждат принц Уилям и съпругата му край басейна в луксозно имение в Люберон в югоизточната част на Франция. На тях херцогинята на Кембридж беше заснета без горната част на банския си костюм/Монитор.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)