
Необходими продукти:
1 пакетче масло (125 г.)
1 пакетче чаени бисквити
5-6 ябълки нарязани на парчета и обелени
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
канела
Вижте още: Печени ябълки с извара
Начин на приготвяне:
Разтопява се маслото и върху него се нареждат натрошените бисквити. Отгоре са разпръскват ябълките. Поръсват се с канела.
От яйцата, захарта и брашното се забърква пандишпанче, което се изсипва върху ябълките и се разпределя равномерно.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 25 минути. Пробва се с клечка за зъби, като трябва да не се отваря много по време на печенето.
текст и снимка: Ивелина Чолакова
Още по темата
-
Миди Вонголе по средиземноморски
In TASTEМидите Вонголе в последно време придобиват все по-голяма популярност. Те са отличен акомпанимент към традиционните ...
-
Телешко печено с лук по австрийски
In TASTEНеобходими продукти: 4 бр. телешки филета 2 – 3 глави лук 200 ml телешки бульон ...
-
Любимият „Гювеч по ловджийски“ на Фердинанд I
In TASTEИ след като ви разходихме в един от дворците на владетеля, решихме да ви предложим ...
-
Крем супа от тиква
In TASTEНеобходими продукти: 6 чаши пилешки бульон 1 и ½ чаени лъжички сол 3 и ½ ...
Остави своя коментар през Facebook