Как изглеждат ученическите униформи по света?

15 септември 2016

Днес е началото на учебната година в България. Не са малко учениците, които носят училищна униформа. Това не е просто дреха, а отражение на културните традиции в страната. Поради това не е никак удивително, че облеклото на учениците в различните държави се отличава и е във всички възможни цветове. Някои дори си позволяват да вкарат нотка на индивидуализъм. Вижте какво ще облекат децата на първия си учебен ден в 20 страни по света:

1. Кения

http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-2

2. Тайланд Всички ученици в Тайланд са задължени да носят тази училищна униформа от началното училище до колежа. Като правило комбинацията изисква светло горнище и тъмно долнище. Студентките често в стремежа си да изглеждат големи и секси избират по-вталени блузи или ризи.

http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-school-uniform-1

3. Индия http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-12

4. Малайзия Всички учащи се се подчиняват на строги правила. Роклите за момичетата са доста дълги, така че да скриват коленете. Ръкавите трябва да закриват лактите.

5(35) 5. Сингапур http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-21 6. Индонезия http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-cu-23 7. Виетнам http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-khaigianglsts 8. Хондурас http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-3 9. Шри Ланка http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-sri-lanka 10. Хонг Конг http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-5 11. Непал http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-10 12. Филипините http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-11

13. Китай Учениците се отличават само по размера си. Разлика в облеклата за момичета и момчета няма. Те представляват свободни спортни костюми.

http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-13 14. Южна Африка http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-14

15. Япония Тук облеклото на учениците е не само символ на училището, но и олицетворение на съвременните модни тенденции. Решаващ фактор има учебното заведение. Момичетата обикновено носят дрехи с морски мотиви. Поради това често костюмите им са като на матроси. Използват се също така елементи аниме. Момчетата обикновено носят дрехи в класически тъмен цвят с добре изразена яка.

http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-15 16. Куба http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-16

17. Австралия Тук учениците са длъжни да носят черни кожени обувки и бели чорапи. Това облекло е задължително, освен в часовете по физическо. Тогава се обличат спортни екипи.

http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-17

18. Англия Класическо облекло. Момчетата са облечени в строги костюми, кожени обувки и задължително слагат вратовръзка Момичетата също носят облекло в западен стил и класически обувки. Психолози смятта, че този стил на обличане подсъзнателно влияе на темперамента на учениците в Англия. В зависимост от училището, може да се наблюдават различни цветове.

http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-25

19. Нигерия http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-22 20. Узбекистан http---mashable.com-wp-content-gallery-school-uniforms-from-around-the-world-su-24 Източник: mashable

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)