Строителният предприемач Димитър Барбуков: „Утре може да сме ние…“

14 декември 2016

Забелязали ли сте, че ние, българите ставаме единни обикновено в два случая – когато имаме повод за гордост (спортна, артистична, интелектуална…) или когато ни се случи нещо ужасно. Като последната трагедия в сeло Хитрино…

Тогава отваряме уморените си от битови неволи сърца си и успяваме да си докажем, че независимо от всички различия – социални, политически и т.н, можем да сме съпричастни, неуморни и помагащи.

Пример за това даде и един човек, който в медийното пространство е известен най-вече като заможен строителен предприемач (образ, който на повечето хора, някак не се нрави) и бизнесмен – Димитър Барбуков. На 11 декември  той обяви своята подкрепа за хората в пострадалото от взривове село Хитрино чрез изключителен жест – 100% финансова подкрепа за възстановяването на една от разрушените къщи.

15556509_10154804790164250_799657589_o

Ето и пълния текст на писмото, с което г-н Барбуков обяви намерението си:

„Живите затварят очите на мъртвите, мъртвите отварят очите на живите!“

В Деня на национален траур, когато скърбим и изказваме съболезнования за жертвите на трагичния инцидент в село Хитрино, е хубаво да осъзнаем колко е важно да подкрепим живите, пострадалите и хората, които са в безизходица от трагичния инцидент. На тях да помогнем!

В качеството си на българин, на бизнесмен и най-вече на човек, съпричастен със случилото се, искам да обявя моята подкрепа и дарение: Поемам да възстановя изцяло за моя сметка една къща в село Хитрино!

Правя това, защото винаги съм бил съпричастен към обществено значими каузи и не защото имам нужда от известност – аз я имам, а за да дам личен пример и да призова колегите ми – строителни фирми, производители и вносители на строителни материали – изобщо хората от строителния бранш също да подкрепят, да последват идеята ми и да се включат с дарения за възстановяване на пострадалите домове.

Бих искал да дам личен пример, но с деликатност и без претенция за излишни имиджови послания. В момента хората от Хитрино изобщо нямат нужда от това. Те се нуждаят от реални действия и подкрепа.

Естествено, ще осъществя връзка с кмета на селото, за да се институционализират и планират правилно действията ми, да се съобразя с изискванията на кризисния щаб и най-вече – да ми посочат и да обсъдим коя точно къща да възстановя.Отново искам да призова колегите си също да дарят, да отворят сърцата си и заедно да помогнем кой с каквото може, за да се преодолеят трагичните последствия.

Аз като човек, който цял живот съм посветил кариерата си на това да създавам домове, зная колко важно нещо е дома, каква огромна емоционална човешка стойност има това понятие и искам да помогна. Защото мъртвите ни отварят очите на нас, живите!

Съболезнования и поклон пред жертвите!
Димитър Барбуков

НИЕ, IN LIFE TV се присъединяваме към големия благороден жест и наистина вярваме, че това е пътят – хората един друг да си помогнат, да се подкрепим и да помогнем на пострадалите. Защото зимата е навън, а мъката е в сърцата им!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)