Диета за неповторим секс

02 ноември 2015

Доказано е, че храните влияят по различен начин и в различна посока на сексуалните възможности и желания. Някои, например месото, намаляват желанието за секс, тъй като голяма част от енергията на тялото е насочена към преработване на консумираната порция месо, поради което силите за активен секс са по-малко.

Друга предпоставка, която превръща месото във враг на качествения секс, се свързва с това, че в процеса на преработване на месото по-голямата част от кръвта се насочва от малкия таз към органите на храносмилателната система, което също води до понижено желание за секс.

Да не забравяме и холестерола, на който по-тлъстите меса са основен източник и който забавя кръвообращението и намалява либидото.

Това обаче по никакъв начин не бива да ви превръща в заклет въздържател на тема месо. Напротив, просто в случаите, в които ви се иска да прекарате една „по-бурна нощ“, най-добре наблегнете на друга храна.

А кои са храните, които предразполагат към секс – не само на психическо, но и на физическо ниво:

– като за начало спрете се на плодовете и зеленчуците в прясно състояние, тъй като в тях се съдържа необходимата на тялото съединителна тъкан;

– не забравяйте ядките и ръжения хляб, които ще дадат на тялото ви необходимото количество витамин Е, наричан от специалистите „витамин на секса”;

– рибата и пилешкото са идеалният избор, от гледна точка на месото, още ряпа, царевица, картофи, фасул, грах – все източници на цинк продукти, които гарантират на мъжете, че рискът от импотентност и простатит при тях ще е минимален;

– морските дарове също не бива да се пропускат – в тях се съдържат йод, цинк, фосфор – все продукти, които гарантират високи нива на либидото; яйцата, от своя страна, са сред основните източници на витамин В, който освен че носи на тялото енергия, спомага и за отпускането и доброто настроение.

И най-важното: хранете се здравословно – сексът гори калории!

снимка: thesun.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)