Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната награда на херцога на Единбург

22 май 2020

Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната награда на херцога на Единбург. Селин Билгинова и Айсун Исметова от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ достигнаха до сребърно ниво в Наградата – те вече са част от националния офис и имат право да дават идеи, предложения и препоръки за дейността на организацията, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Девойките ще са в пряка връзка с ръководния екип на Наградата, ще имат специални мисии, сред които най-важната е да вдъхновяват други младежи да се включат в международната програма.
И през тази година общият брой на участниците от Първо СУ се увеличава. На ниво „Бронз“ са се включили 18 младежи. С помощта на своите ментори те развиват ключови житейски и лидерски умения, допълват от училището.

„Програмата е мощен инструмент за развитие и самоусъвършенстване на младите хора. Участвайки в нея, те опознават по-добре себе си, откриват кои са силните им страни, запознават се с много нови и интересни хора от цял свят и, не на последно място, се забавляват“, коментира преподавателят Анета Милева, лидер в младежката програма.

Първият награден участник от училището беше Никола Георгиев. Той споделя, че покореното бронзово ниво му е отворило много врати: помогнало му е да се изгради като личност и е запазил хубави спомени от преживяването.

Международната награда на Херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. Тя работи активно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Межуднародната награда има три нива – бронз, сребро и злато, в които участниците си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни ментори трябва да постигнат за определен период от време.

БТА

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)