В Швеция създадоха шопинг центрове за мишки (видео)

14 декември 2016

Авангардни творци от Швеция дадоха възможност на мишките да пазаруват, като създадоха шопинг центрове за тях по улиците на страната, предаде британският вестник „Метро“, цитиран от БТА.
„Анонимаус“ е анонимен колектив от артисти, за които не се знае много, освен предприетата инициатива. Магазините са с идеален за мишките размер и са украсени с храна за гризачите, плакати с реклами на предстоящи концерти за мишки, малки столчета, на които клиентите да седят и всякакви други форми на миши удоволствия.

mouse02

„Главната ни цел с малките декори е да разпръснат радост, така че въпросът за нашата самоличност изглежда доста неуместен“, казаха от „Анонимаус“.
Идеята за шопинг центровете за мишки се заражда в Париж преди повече от година.

mouse01
„Очевидно сме почитатели на миниатюрите. Харесва ни да си представяме свят, в който мишките живеят паралелно на нашия, но извън полезрението ни. Беше забавно предизвикателство да покажем какво би направила с „човешките“ предмети една мишка“, добавиха от анонимната организация.
Те започнали да създават магазините през март и сега работят по нови, тъй като потребностите се повишат.

mouse
На въпроса има ли по-дълбок смисъл начинанието им от това да оборудват мишките с магазини, създателите казват: „Не. Само ако на вас ви се иска“.
Във всеки случай мишките най-накрая имат място, от където да си купят миниатюрни кроасани.

снимки: Instagram

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)