Въоръжени екипи и техника на Жандармерията ще охраняват военния парад в София

06 май 2018

Въоръжени екипи на СДВР и тежка техника на Жандармерията ще охраняват Военният парад на 6-ти май в София. Целият полицейски състав на столичната дирекция ще бъде ангажиран за организираните събитията по повод Деня на храбростта и на Българската армия. На официалните чествания няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние, както и носещи остри предмети или оръжия.

По повод честванията на Деня на храбростта и празника на Българската армия, СДВР е ангажирало максимален брой полицейски екипи на всички места, където има масово събиране на жители и гости на София.

Засилено полицейски присъствие ще има и на всички основни трасета, където се очаква по-натоварен трафик. Комисар Борислав Муеров от СДВР обясни повече за предприетите мерки на вътрешното министерство:

„Всички улици, които са към Президентството и прилежащата територия, ще бъдат с механизирана техника във връзка с обезпечаването и спокойствието на гражданите. Всички екипи, които са срещу активен стрелец, ще патрулират на уязвимите места в столицата, а те са: Централна гара, Автогарата и местата, където има организирани културно-масови мероприятия“, обясни Муеров.

Началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски обясни, че на 7-ми май движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистралите и първокласната пътна мрежа в страната ще бъде ограничено.

Той допълни още, че през почивните дни ще има и сериозни полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьорите на автомобили. Рановски припомни и, че акцията на „Пътна полиция” за неплатени глоби продължава до 6 май включително.

„Нека всички водачи да знаят, че ако бъдат спрени, бъдат проверени и се установи, че имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени на място. Също така ако имат неплатени глоби и са тръгнали някъде да празнуват, може да им се наложи да прекратят пътуването си поради отнемане на свидетелството за управление до заплащане на глобата“, посочи Рановски.

На 6-ти май до края на организираните мероприятия ще бъде спряно движението на автомобили на площад „Александър Невски”, „Независимост”, „Княз Александър 1 Батенберг”, бул. „Цар Освободител” и площад „Народно събрание”.

Водосветът на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин ще се проведе в 09:00 ч. сутринта. Там ще бъдат изградени КПП-та с рентгенови рамки за пропускане на жителите и гостите на София.

Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние, както и носещи опасни предмети и оръжия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)