Връчиха наградите за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

26 април 2017

На 24 април на официална, стилна и много емоционална церемония бяха връчени наградите за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017, като събитието е част от официaлния Културен календар на Столична община.

1.Vcichki nagradeni

Бъдещата звезда на класическата музика Мария Славова спечели Голямата награда на Фондация “Стоян Камбарев” за полет в изкуството в силна конкуренция с още четирима номинирани млади творци. Името на победителя бе обявено на български език от Н.В. Царица Маргарита, която лично връчи прекрасната статуетка, изработена от незабравимия художник Кольо Карамфилов.

Мария Славова получава наградата си ot Н.В. Царица Маргарита

Освен бронзовата статуетка и паричната премия от 3000 лв., Мария получи и много специални награди, връчени ѝ от г-жа Яна Генчева, директор на Клубовете на Зонта Интернешънъл в България и уникалния музикален талант Теодосий Спасов – директор на Музикална къща БНР. Мария ще е поредното младо музикално откритие на Фондацията, което ще бъде специален гост на концерт на Камерен Оркестър Софийски солисти с диригент проф. Пламен Джуров.

Мария Славова с детския радиохор

Мария Славова с детския радиохор

Младата изпълнителка ще бъде и музикална звезда на Първият Благотворителен бал на Фондация „Стоян Камбарев” в Лондон на 20-ти юни, в един от най-престижните частни клубове в центъра на британската столица, където я очаква и незабравим 4-дневен творчески уъркшоп. Преди да получи най-чакания приз за изкуство за млади таланти в България, Мария впечатли гостите на церемонията със свое музикално изпълнение, в компанията на част от Детския радиохор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова.

Мария Славова, Елица Бонина и Любо Киров

Мария Славова, Елица Бонина и Любо Киров

В началото на вечерта Мария Славова получи номинацията си от г-жа Елица Бонина, която е изпълнителен директор на Бон Марин Холдинг – основен партньор на Фондацията от тази година, както и поп-звездата Любо Киров, един от специалните музикални гости на церемонията.

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев, верен приятел на Фондацията и почетен гост на събитието редом с Н.В. Цар Симеон II, откри церемонията с искрено обръщение:

“За да полети един човек трябва да вдигне високо летвата на собствената си амбиция и трябва да си повярва. Трябва да си повярваме, да погледнем напред и нагоре. Да се изправим срещу летвата, да я вдигнем високо, да отскочим, защото само тези, които отскачат ще полетят.”

Официалната Церемония за връчване на наградите е денят, в който започва истинската мисия на Фондацията, а именно сбъдването на мечтите на младите артисти, чрез помощта за осъществяване на конкретни техни проекти.

Ето какви специални награди и подкрепа получиха и останалите номинирани:

Енрико Минити и Радослав Нинов - Руди

Енрико Минити и Радослав Нинов – Руди

Традиционната награда за изкуство на официалния партньор на събитието УниКредит Буланк тази година бе връчена от г-н Енрико Минити – главен оперативен директор и заместник-председател на УС на банката. Получи я забележителният млад художник Радослав Нинов-Руди, който ще реализира своя самостоятелна изложба с издаване на луксозен двуезичен каталог в галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио. Малко преди това номинацията му бе обявена от енигматичната българска актриса Силвия Лулчева и меценатът и колекционер Николай Неделчев, главен изпълнителен директор на Publicis One Bulgaria – официален комуникационен партньор на Фондацията. Специалната му награда бе връчена от Рени Шишкова – собственик на галерия “Червеното пони”, едно от най-елитните частни арт пространства в Стария град на Пловдив, където Радо бе поканен също да осъществи своя изложба. Фондация “Стоян Камбарев” се ангажира и със задачата да покани меценати и колекционери, които да се запознаят с творчеството на младия живописец.

Анна Ангелова, Юлиан Костов и Христо Симеонов

Анна Ангелова, Юлиан Костов и Христо Симеонов

Едно от младите лица на основния ни медиен партньор БНТ Анна Ангелова и изгряващата звезда на европейското кино – българският актьор и продуцент живеещ в Лондон Юлиан Костов, връчиха номинацията на социално-ангажирания млад кинорежисьор със собствен стил Христо Симеонов. Той ще има възможността да се включи във вълнуващ актьорски кино уъркшоп в Ню Бояна студио, в който да развие уменията си на общуване с актьори. Операторът, продуцент и член на Фондацията Иван Тонев даде на Христо специалната награда на Арс Диджитал студио, а именно аудио постпродукция на следвчщите му филми. Фил Рот, собственик на UFO Film and Television Studios предостави два снимачни дни, в които Христо ще може безвъзмездно да използва избран от него декор в студиото, с осигурени реквизит, гардероб и снимачна техника.

Весела Барбукова, Ралица Стоянова и Стоян Алексиев

Весела Барбукова, Ралица Стоянова и Стоян Алексиев

Първата куклена актриса, приветствана в семейството на Фондацията, е шеметната Ралица Стоянова. Номинацията ѝ бе връчена от г-жа Весела Барбукова – директор на медийния партньор на Фондацията InLife Tv и един от най-ярките и обичани български театрални и кино актьори – Стоян Алексиев. Младата актриса получи специалните си награди от актьорите Касиел Ноа Ашер, Тони Петрова и Юлиан Костов. Наградите са участия в Лятната актьорска академия в Созопол, тази година фокусирана върху творчеството на Харолд Пинтър, един от любимите драматурзи на Стоян Камбарев. Ралица ще има и възможността да се включи в Плейбек уъркшоп за импровизационен театър в Нов Български Университет, както и да напредне в киното с мастър клас на английски.

доц. Георги Лозанов, Мина Златева, Бойка Велкова и Ники Кънчев

доц. Георги Лозанов, Мина Златева, Бойка Велкова и Ники Кънчев

Един от учредителите на Фондацията, културологът доц. Георги Лозанов, връчи номинацията на младия аниматор и художник Мина Златева, в компанията на актрисата Бойка Велкова. Нейните специални награди ѝ бяха дадени от съименничката ѝ Мина Милева, член на Управителния съвет на Фондацията и един от най-успешните родни аниматори у нас и в чужбина. Тя предостави на младия талант възможността да се включи в едноседмичен уъркшоп по анимационна режисура в Creative studio на Иво Сеферов. Анжела Георгиева връчи на Мина Специалната награда на България мол – важна част от приятелското семейство на фондацията, където тя ще осъществи своя мултимедийна изложба.

Деси Тенекеджиева

Деси Тенекеджиева

В края на вечерта, председателят на Фондация “Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева се обърна с много топли думи към младите таланти:

“Ние хората, които се занимаваме с изкуство, сме привилегировани, защото дори когато ни няма оставяме следа. След нас винаги остава някакъв знак. Особено от тези, които са докоснати от Бога, а вие всички сте такива. Бъдете себе си. Никога не се променяйте. Не се съобразявайте с конюнктура, с чужди вкусове, с чужди мнения, не влизайте в схеми, изграждайте свои собствени кръгове, но не от фирми, а от духовни магистрали. Играйте, рисувайте, режисирайте, анимирайте сърцата си. Има смисъл, повярвайте ми.”

vsichki

На вълнуващото събитие присъстваха много приятели и гости на Фондация “Стоян Камбарев”, сред които популярни творци, журналисти и сериозни обществени личности. Церемонията протече под формата на концерт-спектакъл, в който елегантно преливаха кино, музика и слово, майсторски обединени от невероятния водещ и журналист Ники Кънчев, който за втора поредна година пое церемониал майсторството в своите опитни ръце. 13-годишната музикална сензация от “България търси талант” Жаклин Таракчи откри вечерта със свое великолепно изпълнение, а по-късно аплодисментите озвучиха прекрасния театрален салон на Theatro, за да приветстват неповторимата Мария Илиева, която изпя “Сама”. Актьорът Атанас Сребрев, който е и официален глас на Фондацията, изпълни въздействащ текст на писателя Елин Рахнев, вдъхновен от личността на Стоян Камбарев. Другият специален музикален гост беше поп звездата Любо Киров, заедно с когото Мария Илиева и младата Жаклин закриха бляскавата и емоционална церемония с песента Alright.

Мария Илиева, Любо Киров и Жаклин

Мария Илиева, Любо Киров и Жаклин

За поредна година, изключително приятна награда за всички млади таланти бе поканата за лятна творческа тридневна почивка в полите на Пирин в луксозния хотел Bansko Royal Тowers, верен партньор на Наградите още от създаването им. Тя е придружена и от парична премия в размер на 500 лв. за всеки един от номинираните, осигурена от Клубовете на Зонта Интернешънъл в България.

5Muzikalnite pop zvezdi na vecherta

За всички млади творци бяха осигурени още много подаръци от приятелите и партньори на Фондацията – луксозни смарт телефони от Мтел, ваучери за покупки от България мол, подаръци от Технополис, специална селекция вина от изба Братя Минкови, шоколадовото изкушение Merci, както и малко духовна храна – най-новите броеве на списанията-медийни партньори на събитието EVA, Икономист, Hello!, Elle и Story.

Radio hor BNR

Официалната Церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” е част от Културния календар на Столична община и се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, основната подкрепа на Бон Марин и с помощта на Varchev Finance.

4.Maria Slavova

Technopolis, KVANT Bulgaria, България Мол, НДФ 13 века България, Premier Tours, Ars Digital Studio, Ресторанти Bodega, Актавис, Клубовете на Зонта Интернешънъл в България, Винарска изба Етно, Банско Роял Тауърс, Mtel, Right Rental, бонбони Merci, Романтика Фешън на София Борисова и Старата фурна.

Hristo poluchava specialni nagradi

Publicis One Bulgaria е официален комуникационен партньор на Фондацията. С подкрепата на маркетингова компания Метрика.
Основните медийни партньори на Фондация „Стоян Камбарев” и на събитието са БНТ, InLife TV, Дарик радио, DIR.bg, Impressio.dir.bg, Webcafe.bg, вестник 24часа и списанията EVA, HELLO, Икономист, EllE и Story.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)