Валери Симеонов: Обществото вече е обединено срещу Истанбулската конвенция

08 февруари 2018

„Не съм съгласен допитването за гей браковете да се плаща от нашите пари. Референдумът е политическа самореклама. Категорично съм против Истанбулската конвенция, даже съм убедил още няколко министри от ГЕРБ срещу нея.“

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

„Обществото вече е обединено срещу Истанбулската конвенция. Въпреки, че ще сме облагодетелствани от един такъв референдум, не е честно да даваме 20-30 милиона за това. Целта е да се дрънка до евроизборите по тази тема и да се пробута, както беше с референдума на Слави“, смята Симеонов.

По отношение на протестите на бизнеса, заради увеличаването на цената на тока, Симеонов каза:

„Електроенергията за 2018 година е закупена на ниски цени и сега се товари бизнеса, за да се покрият загубите. В дъното стоят две дружества“, разкри той.

Относно концесиите на плажовете, вицепремиерът каза:

„Те няма да се оправят. Натъкнахме се на проблем със затворените плажове. Има една инвазия на групата на Маргините, която придобива плаж след плаж. Трябва да има общи и прозрачни правила за всички“, подчерта той.

„Бяхме привърженици на идеята финансирането на всички НПО-та да бъде осветлено. Този законопроект беше оттеглен. Това бе добре платен лобизъм, който е стегнал в яка примка зимния туризъм“, каза още Валери Симеонов.

снимка: planbe.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)