Болница за плюшени мечета отваря врати във Виена

11 декември 2016

„Болница за плюшени мечета“ отваря врати в австрийската столица Виена на 12 декември. Инициативата се провежда за 16-а поредна година и има за цел под формата да игра да освободи децата от страха им от посещение при лекар и в болница, съобщава БНР.

Поради големия интерес през последните години, този път болницата за плюшени играчки, ще работи не два, а три дни до сряда, 14 декември, в Лекарския съюз във Виена. Часовете преди обед са запазени за записали се училищни групи, а следобедите могат да дойдат всички деца, които искат доведат на преглед или лечение играчките си. „Болничният престой“ трае около един час и е подходящ за деца между четири и осем години, а входът е безплатен.

В ролята на доктори за плюшени играчки ще влязат 50 студенти от Медицинския университет на Виена. Последователността на различните процедури отговаря на действителността в болницата – от приемането до изписването на „пациентите“.

В болницата ще работи и стоматологична клиника, а спешните случаи ще бъдат приемани в бърза помощ. За операциите има на разположение допълнителни плюшени играчки, които могат да бъдат отваряни и отново зашивани. Децата не само съпровождат своята играчка, но и действат като асистенти на лекарите.

В „Болницата за плюшени мечета“ децата опознават под формата на игра сложните процеси в едно болнично заведение и по-късно, при истинско посещение в болницата или при лекаря, те могат да се върнат към този положителен опит и да приемат много от това, което се случва там, без страх, твърдят организаторите.

Това помага както на децата и на родителите им, така и на лекарите. Благодарение на това, че децата придружават своите плюшени играчки лично и даже помагат при лечението им, те научават какво точно се случва и се убеждават, че посещението при лекар не е толкова страшно, колкото са си представяли.

Медицинският университет във Виена е най-голямото медицинско учебно заведение в немскоговорящите страни, където в момента учат около 8000 студенти. С 5500 служители, 27 университетски клиники и три клинични института, 12 теоретични медицински центъра и множество високоспециализирани лаборатории, той е една от най-значимите водещи изследователски институции в Европа в областта на биомедицината.

снимка: healthcityontario.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)