Бебето Николай, родено над океана, с уникален паспорт

31 юли 2017

Бебето Николай, което се роди на борда на полет LH543 на Lufthansa от Богота до Франкфурт над Атлантическия океан на 26 юли, ще има уникален паспорт. Това заяви пред bTV представителят на авиокомпанията за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвет.

„В „Луфтханза” сме много горди, това е невероятен и много емоционален момент, който се случва много рядко“, коментира той. От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa.

Николай се роди на 12 000 метра надморска височина на 26 юли над водите на Северния Атлантически океан. Момченцето ще бъде с българска националност, но като място на раждане няма да бъде посочен град, а географските координати – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

Вижте още: Бебе се роди на борда на Луфтханза

„Уникален паспорт, уникално дете”, допълни Александър Толвелт.

Когато раждането започнало, екипажът преместил някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превърнала във временна родилна зала. Цялата площ била затворена с преграда. Раждането протекло без усложнения с помощта на кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници.

Майката на новородения Ники – 38-годишната Десислава К. била в 35-тата седмица, т.е. раждането е станало около 1 месец преждевременно. При самолетните полети има рестрикции – бременни в края на 36-атата седмица не се качват на борда.

„Екипажите се обучават за раждане на борда. Подготовката им е супер. Всяка година екипажите ходят на опреснителен курс по първа помощ, една от темите е именно как да се помогне на родилка да роди”, обясни Толвет.

Статистически на всеки полет има доктори – на този са били трима. Самият екипаж също е обучен да се справя, подчерта представителят на авиокомпанията.

„Обсъждаме в момента какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, не само да лети безплатно, например”, добави представителят на „Луфтханза“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)